MINISTAR SAUDIJSKE ARABIJE: Prestolonaslednik nije imao ništa sa ubistvom!

Autor: Tanjug

Svet

15.11.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-Džubeir tvrdi da prestolonaslednik Mohamed bin Salman nije imao "apsolutno ništa" sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

- Apsolutno, njegovo kraljevsko visočanstvo, prestolonaslednik nema ništa sa ovim pitanjem - rekao je Al-Džubeir novinarima na konferenciji za novinare u Rijadu. 

On je dodao da Saudijska Arabija istražuje slučaj i privodi pravdi odgovorne kako bi se "postarala da se ovo ne dogodi ponovo". 

- Nekad se greške dese... nekad ljudi prekorače svoja ovlašćenja - naveo je on dodajući da je kraljevina sada fokusirana na to da osigura da se takva akcija ne ponovi. 

Šef saudijske diplomatije obratio se samo nekoliko sati nakon što je saudijski javni tužilac rekao da je ubistvo Kašogija naredio šef pregovaračkog tima koji je poslat u Istanbul kako bi ga vratio u Saudijsku Arabiju, i zatražio smrtnu kaznu za petoro osumnjičenih za ubistvo novinara. 

Ukupno je 11 osoba optuženo za ubistvo Kašogija, rekao je saudijski tužilac dodajući da je pet osoba, kojima preti smrtna kazna, "direktno umešano u davanje naloga za ubistvo i izvršavanje tog zločina". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading