NEZAPAMĆENI HOROR U KALIFORNIJI: Živi izgoreli u krevetima!

Autor:

Svet

13.11.2018

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spržena zemlja, ugljenisana tela staraca i nemoćnih prizori su kao iz pakla koji ovih dana potresaju Sjedinjene Američke Države i svet usled najsmrtonosnijih požara u istoriji Kalifornije, gde je stradalo najmanje 50 ljudi, dok se 228 osoba vodi kao nestalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zasad je identifikovano svega nekoliko žrtava s obzirom na stanje u kom su one nađene, a među njima je i Elen Voker (70). Ona je stradala u krevetu u kući u Konkovu nedaleko od, do pepela sravnjenog, grada Peradajs.

- Policija je odvela njenog supruga u kuću gde su zatekli ugljenisano telo. Nije imala nikakve šanse jer je bila na terapiji, gotovo nepokretna. Ovo je razarajuće - izjavila je sa suzama u očima prijateljica stradale Elen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Slične sudbine zadesile su i ostale stanovnike Peradajsa i njegove okoline, koju su naseljavali uglavnom stariji od 65 godina, a gde je bio i veliki dom za stara i bolesna lica. Međutim, među žrtvama ima i onih mlađih, poput teško obolelog Ernesta Fosa (54), koji, kao ni Elen, nije uspeo da se evakuiše, te je nađen ugljenisan u krevetu.

- Ti prizori su zastrašujući. Ostale su samo kosti, sve drugo je spaljeno... meso istopljeno - ispričao je vidno potreseni lokalni šerif Kori Honea, koji je potvrdio da su među više od 40 žrtava stradalih u Peradajsu identifikovani još samo Hesus Zeus Fernandez (48) i Karl Vilej (77).

RepublikaFoto: instagram.com/kimkardashian

Kardašijanovi platili privatne vatrogasce da ih štite

Starleta Kim Kardašijan i njen suprug reper Kanje Vest platili su privatne vatrogasce kako bi štitili njihovu 60 miliona dolara vrednu vilu, koja se nalazi u opasnosti od požara.

- Molim se samo da vetrovi idu u našu korist. Molim se da su svi bezbedni - napisala je Kardašijanova na Tviteru.

- Uspeli smo da sastavimo ostatke 13 osoba. Kosti sakupljamo i odvajamo koliko smo u stanju - priznao je Honea.

I dok se 8.000 vatrogasaca i dalje bori sa vatrenom stihijom predsednik SAD Donald Tramp suočava se sa ozbiljnim kritikama zbog slabog reagovanja na katastrofu, koja je izbila još u četvrtak. On je, naime, u subotu na Tviteru optužio šumske menadžere da su krivi za nedovoljnu brigu o prirodi koju štite, ali se kasnije ispravio, i u ponedeljak napisao da su njegove misli uz žrtve i njihove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Upravo sam odobrio usvajanje deklaracije o velikim požarima kako bih umanjio trenutne patnje porodica nastradalih - napisao je Tramp, kog su mnogi optužili da nije ranije saveznim snagama pritekao u pomoć Kaliforniji, jer njeni građani nisu glasali za njegove republikance na nedavnim izborima za Kongres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Inače, holivudski glumac Džerard Batler, čija je kuća u Malibuu na jugu Kalifornije potpuno izgorela, postao je heroj odbrane od požara, a njegova poslednja video-poruka prikazala je sav užas i pakao nesreće koja je pogodila Kaliforniju.

- Ovo je kao ratna zona - izjavio je Batler, samo jedna od mnogih poznatih ličnosti ostalih bez imovine u vatrenoj stihiji, koja još besni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading