(VIDEO) Pogledajte ovaj snimak i ulepšajte sebi dan

Autor: blic.rs, Republika

Svet

13.11.2018

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat i sestra, koji su nedavno kao izbeglice stigli u Toronto, još nikada nisu doživeli ono što je za većinu Kanađana svakodnevna pojava. Oduševljenu reakciji dece iz Eritreje kamerom je zabeležila Rebeka Dejvis, stanovnica Toronta, koja je ugostila dvoje dece i njihove roditelje dok ne nađu trajni smeštaj.

Kanada je jedna od retkih zemalja u svetu u kojim građani mogu da udruže novčana sredstva i resurse kako bi dali svoj doprinos u nalaženju smeštaja izbeglicama. Između 2015. i 2016. godine Kanada je smestila više od 25.000 izbeglica, mnoge posredstvom privatnih programa sponzorstva.

Premijer Džastin Trudo javno je poželeo dobrodošlicu izbeglicama sa ratnih područja i lično im je delio zimske jakne na aerodromu. U ponedeljak je odgovorio na snimak, koji je na Tviteru postavila Rebeka Dejvis.

- Neverovatno - sada ih još ubedite da je čišćenje snega zabavno i nema da brinete. Hvala na svemu što činite - Rebeka.

Dejvis je član organizacije "Ripple Refugee Project", koja je prikupila desetine hiljada dolara za sponzorisanje i smeštaj četiri izbegličke porodice iz Sirije i Eritreje u Torontu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

14.11.2018 11:29

Vidi mali migrantići