ONI ZNAJU: Kanadski obaveštajci preslušali snimke ubistva Kašogija

Autor: Tanjug

Svet

12.11.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski premijer Džastin Trudo je prvi zapadni lider koji je objavio da su obaveštajne agencije njegove zemlje preslušali audio-zapise ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džastin Trudo nije lično preslušao snimke

Trudo je u Parizu rekao da on lično nije preslušao snimke, niti je izneo detalje šta je na njima zabeleženo, preneo je AP.

- Kanadske obaveštajne službe veoma blisko sarađuje po tom pitanju sa turskom obaveštajnom službom i Kanada je u potpunosti informisana o tome šta je Turska podelila. Pre nekoliko nedelja razgovarao sam sa Erdoganom, a ovde u Parizu smo na kratko razgovarali i ja sam mu zahvalio na snazi da odgovori na situaciju oko Kašogija - rekao je Trudo, navodi Rojters.

Foto: Tanjug/AP
Erdogan: Dali smo snimke Saudijskoj Arabiji, Amerikancima, Nemcima, Francuzima i Britancima, svima njima. Oni su preslušali sve razgovore. Znaju.

Predsednik Turske Režep Tajip Erdogan je pre dva dana izjavio da su zvaničnici iz Saudijske Arabije, SAD, Nemačke, Francuske i Velike Britanije preslušali audio-snimke u vezi sa ubistvom novinara Džamala Kašogija koje im je Turska dala.


- Dali smo snimke. Dali smo ih Saudijskoj Arabiji, Amerikancima, Nemcima, Francuzima i Britancima, svima njima. Oni su preslušali sve razgovore. Znaju - rekao je Erdogan.

Kašogi je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra, ali njegovo telo nije pronađeno. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading