Putin se pohvalio: Uprkos nelojalnoj konkurenciji, izvezli smo oružje u vrednosti 15 milijardi

Autor: Tanjug

Svet

06.11.2018

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je zadovoljan ruskim izvozom oružja u svet koji iznosi do 15 milijardi dolara. Kako je rekao, zadovoljan je uprkos tome što, prema njegovim rečima, nefer konkurencija preti i ucenjuje kupce.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- U proteklim godinama, količina izvoza vojnih dobara je na stabilno visokom niou dostižući (vrednost od) skoro 15 milijardi dolara - rekao je Putin na sastanku komisije za vojnotehničku saradnju Rusije sa inostranstvom, prenosi Tas. 

On je kazao da će Rusija pažljivo pratiti trendove na globalnom tržištu oružja, a svojim partnerima će nuditi nove fleksibilne i pogodne forme saradnje. 

- Ovo je naročito važno s obzirom na aktuelne uslove, u kojima naši rivali često pribegavaju nefer metodama konkurencije. Oni pokušavaju da vrše pritisak i ucenjuju kupce, naročito koristeći mere politički motivisanih sankcija kako bi nametnuli sopstvenu vojnu opremu, iako je ona skuplja i slabija u odnosu na našu po pitanju kvaliteta - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading