RUSIJA UPOZORAVA: Teroristi i "Beli šlemovi" spremaju novu provokaciju u Siriji

Autor: Tanjug

Svet

05.11.2018

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristi i grupa "Beli šlemovi" nastavili su da pripremaju provokaciju u Siriji, uz upotrebu hemijskog oružja, izjavio je ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vasilij Nebenzja

On je članovima Saveta bezbednosti UN rekao da i dalje stižu alarmantne informacije da teroristi, zajedno sa nevladinom organizacijom pripremaju provokaciju većih razmera i da planiraju da koriste toksična supstance.

- Lokalno stanovništvo upozorilo je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji da "Beli šlemovi" traže osobe koje žele da, u zamenu za hranu, učestvuju u isceniranom incidentu - istakao je Nebenzja.

Nebenzja kaže da je cilj zavere da se zaštite oni koji narušavaju suverenitet Sirije, kako bi omogućili izgovor za nove napade na Damask, te da bi narušili ugled Rusije tvrdnjama da Moskva tajno sarađuje sa onima koji čine gnusne zločine, javio je "Sputnjik".

Damask i Moskva optužili su militante i nevladinu organizaciju za insceniranje nekoliko provokacija u koje je uključena upotreba hemijskog oružja, kako bi uticali na mišljenje javnosti i opravdali indervencije stranih sila u Siriji.

Inscenirani napad u aprilu podstakao je koaliciju predvođenu američkom vojskom da izvrši raketni napad na Siriju, kada je na sirijsku teritoriju ispaljeno više od 100 raketa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading