Oglasili se i sinovi ubijenog novinara Kašogija

Autor: Tanjug

Svet

05.11.2018

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinovi ubijenog saudijskog novinara Džamla Kašogija Salah i Abdulah zatražili su da se telo njihovog oca vrati i istakli da žele da se ono vrati u Saudijsku Arabiju kako bi ga sahranili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

U intervjuu za CNN sinovi Kašogija su rekli da porodica, bez njegovog tela, ne može da ožali i da se nosi sa emotivnim teretom gubitka oca, prenosi Rojters.

- To nije normalna situacija, to nije ni normalna smrt. Sve što sada želimo je da ga sahranimo na groblju u Medini pored ostalih članova porodice. Razgovarao sam o tome sa saudijskim vlastima i nadam se da će se to uskoro dogoditi - rekao je Salah Kašogi.

Prema njegovim rečima kralj Salman ga je uverio da će svi umešani u smrt njegovog oca biti izvedeni pred lice pravde.

- Samo moramo da osiguramo da počiva u miru. Do tada, još ne mogu da verujem da je mrtav. Ima mnogo dezinformacija o okolnostima njegove smrti - rekal je Salah i dodao da su netačne informacije da je njegov otac bio pristalica organizacije "Muslimansko bratstvo".

On je dodao i da Džamal nikada nije bio disident i da je verovao u monarhiju.

Džamal Kašogi je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je došao u njega radi dobijanja dozvole za brak.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading