SVI PUTEVI VODE U RIM: Putin prihvatio Konteov poziv

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Italiju, zemlju koja se smatra jednom od evropskih država koje će verovatno nastaviti da ulažu napore za unapređenje odnosa sa Moskvom i ukidanje sankcija Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Premijer Italije Đuzepe Konte, čija Vlada želi bolje odnose sa Rusijom, posetio je Moskvu prošlog meseca i pozvao Putina da dođe u Rim što je pre moguće.

Kremlj je danas saopštio da diplomate rade na pravljenju rasporeda za tu posetu.

Rusija želi da poboljša odnose sa Italijom, u nadi da će se ukinuti sankcije koje je EU uvela Moskvi zbog prisajedinjenja Krima Rusiji 2014. godine.

Konte je rekao Putinu da smatra da se sankcije što pre moraju prevazići i da Rim želi da ubedi druge članice EU da ukinu takve mere.

Italijanske firme, kojih u Rusiji ima oko 500, već dugo se žale da sankcije štete njihovom poslovanju i lobirale su kod vlasti u Rimu za njihovo ukidanje.

Poslednja runda sankcija EU, koja ograničava poslovanje ruskog bankarskog, finansijskog i energetskog sektora, obnovljena je u junu.

Sankcije će trajati do kraja januara, kada će se o njima ponovo raspravljati u Briselu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading