ALARMANTNO SAOPŠTENJE SZO: Zagađen vazduh uništava živote milionima dece!

Autor: Tanjug

Svet

29.10.2018

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SZO dodaje da zagađen vazduh izaziva smanjenje inteligencije, gojaznost i ušne infekcije, između ostalog, a da roditelji imaju ograničene mogućnosti za sprečavanje neželjenih efekata, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Savetuje se roditeljima da zagađivanje vazduha unutar domova smanje korišćenjem manje štetnih materijala za kuvanje, kao i da izbegavaju pušenje.

"Zagađeni vazduh truje milione dece i uništava im živote. To je neprihvatljivo. Sva deca bi trebalo da imaju mogućnost da udišu čist vazduh kako bi mogli da rastu i ispune svoje potencijale", navodi se u izveštaju.

Marija Neira iz SZO kaže da je istraživanje pokazalo da zagađenje vazduha dovodi do smrti beba u toku trudnoće, do preranog porođaja, kao i da doprinosi razvoju bolesti u kasnijim godinama. Ona dodaje da bi ovi dokazi trebalo da dovedu do promena politika širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading