(VIDEO) Vojni kompleks diktira politiku Bele kuće: Tramp ima oružja da uništi svet deset puta, a ovo je razlog zašto želi još

Autor: informer.rs, Republika

Svet

27.10.2018

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši republikanski kongresmen i šef Instituta za mir i prosperitet Ron Pol rekao je za RT da ne veruje da bi potencijalno povlačenje SAD-a iz Sporazuma iz 1987. bilo šta napravilo kako bi povećalo bezbednost SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Tramp, ako nastavi sa pretnjom i sruši sporazum o međudržavnim odnosima, potpisan između američkog predsednika Ronalda Regana i Mihaila Gorbačova, "neće nam učiniti nikakvo dobro - rekao je Pol.

Američki vojni industrijski kompleks pokušaće da opravda izgradnju nuklearnog oružja ukazujući na militarizaciju Kine, sve veći izvor zabrinutosti za vojni establišment.

Oružja i previše

- To znači da američka vlada, vojni industrijski kompleks želi da napravi mnogo više oružja, jer to rade Kinezi - "Kinezi prave sva ta oružja, zašto ne bi i mi"? - kazao je on.

Pol ne veruje da je pretpostavljena kineska pretnja legitiman razlog da se napravi više oružja.

- Imamo dovoljno oružja, ne samo da uništimo, već da uništimo svet 10 puta, i mi ne treba da brinemo o tome da nemamo dovoljno oružja - konstatovao je kongresmen.

Ako se SAD povuku iz Sporazuma, to nije zbog toga što postoji potreba za više oružja.

- Mislim da to nije pravi argument - rekao je Pol.

U ponedeljak je Tramp ponovio svoju pretnju da će izaći iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, rekavši novinarima da ga se Rusija nije pridržavala. Američka vlast optužuje Moskvu za proizvodnju oružja zabranjenog sporazumom, a što Rusija snažno negira. Zauzvrat, Rusija insistira da SAD objasne svoje namere postavljanjem protivraketnih sistema u Evropi koji bi mogli biti korišćene za lansiranje krstarećih raketa srednjeg dometa.

Trampove pretnje

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je Rusiji i Kini da Vašington namerava da izgradi i razvije svoj nuklearni arsenal sve dok "ljudi ne dođu do svog razuma".

Tramp je rekao da su njegove reči usmerene prema Moskvi i Pekingu, i da je spreman da jednostrano napusti Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa. 

Predsednik SAD insistira i da Kina treba da bude deo bilo kakvog novog sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ma idi bre

14.11.2018 21:31

svi prave svoje oruzje i koga je vise briga za to jednog dana bice the end za sve ....