Otkriven stravičan scenario za Kašogija: Trebalo je da ga drogiraju i vode u "sigurnu kuću"

Autor: Republika

Svet

24.10.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski zvaničnici su izjavili da je originalani plan bio da ubede saudijskog novinara Džamala Kašogija da se vrati u Saudijsku Arabiju i ukoliko on to odbije, kako je izjavio jedan zvaničnik CNN-u, naredni korak je bio da ga drogiraju sredstvom za smirenje i odvedu u sigurnu kuću u Istanbulu na 48 sati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

Ukoliko bi Kašogi i dalje odbijao da se vrati u Saudijsku Arabiju, tim je trebalo da ga ostavi, a lokalni saradnik pusti, naveo je neimonovani zvaničnik.

Saudijski zvaničnik je, takođe, rekao da je na licu mesta bio prisutan forenzički ekspert kako bi uklonio sve dokaze o Kašogijevom prisustvu u konzulatu i u sigurnoj kući tako da, ukoliko bi Kašogi kasnije rekao da je bio kidnapovan, ne bi bilo dokaza za to. Zvaničnik je rekao da je 15 Saudijaca uzelo ucešće u operaciji, njih devet je bilo u konzulatu, tri ili četiri da ga ispituju i ostali da se bave logistikom.

Ostatak tima je čekao u sigurnoj kući, naveo je neimenovani zvaničnik. On je rekao CNN-u da je Kašogi bio uznemiren nakon što mu je rečeno da će biti drogiran i odveden u sigurnu kuću, kada je počeo da se suprotstvalja i tada je zadavljen i preminuo je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading