ERDOGAN: Ubicama novinara suditi u Turskoj! Sakrili su i SNIMKE KAMERA!

Autor: Tanjug

Svet

23.10.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovornima za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija trebalo bi da se sudi u Turskoj, jer se ubistvo dogodilo u toj zemlji, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

- Pozivam saudijskog kralja i vrh administracije Saudijske Arabije da razmotre moj predlog. Oni će odlučiti o tome, ali ovo je moj predlog. To se dogodilo unutar granica naše države - rekao je Erdogan.

On je istakao da je "svirepo ubistvo Kašogija uvreda za celo čovečanstvo" i naglasio da se ono nije dogodilo spontano već da je bilo unapred planirano.

Kako je rekao, za ubistvo saudijskog novinara je odgovorno 18 osoba, od kojih je 15-oro stiglo iz Saudijske Arabije u Tursku da bi to obavili, a troje su radnici Konzulata u Istanbulu u kojem se ubistvo dogodilo.

Kao dokaze Erdogan je izneo tvrdnje da su uklonjeni hard diskovi na kojim se čuvaju snimci sigurnosnih kamera u konzulatu.

Saudijska Arabija je nakon dve nedelje negiranja, tokom vikenda saopštila da je Kašogi ipak ubijen u konzulatu te države u Istanbulu u koji je ušao 2. oktobra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading