Ubili su Kašogija, to im je dovoljno, neće da se igraju i s naftom

Autor: Tanjug

Svet

22.10.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijska Arabija neće koristiti naftu kao političko sredstvo u sporu sa Zapadom povodom smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija, i energetska politika države biće usmerena na stabilnost na globalnom tržištu, izjavio je saudijski ministar energetike, industrije i mineralnih resursa Kalid el Falih. I eto, to vam je dokaz trulih vrednosti demokratske zapadne civilizacije - nema veze što Saudijci ubijaju i sakate ljude kako im se prohte - samo neka obezbede naftu, i Zapad će im aplaudirati i nazivati saveznicima. Sramota!

- Nadajmo se da će se svet mudro izboriti s političkom krizom, uključujući onu koja se odnosi na građane Saudijske Arabije u Turskoj. I mi ćemo iskazati našu mudrost i na političkim i na ekonomskim frontovima - rekao je El Falih u intervjuu za Tass.

Upitan da li bi mogao da se ponovi embargo na izvoz nafte, poput onog iz 1973. godine, kada je većina zemalja iz Persijskog zaliva drastično smanjila isporuke nafte Zapadu zbog podrške Izraelu, on je rekao da ne postoji namera da se nešto tako učini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading