London, Pariz i Berlin zahtevaju: Rijad da pruži dokaze o tome šta se desilo Kašogiju!

Autor: Tanjug

Svet

21.10.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijska Arabija mora da pruži dokaze za svoje objašnjenje o tome šta se dogodilo novinaru Džamalu Kašogiju, kako bi se ono smatralo uverljivim, saopštile su danas Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispred Saudijske ambasade

"Ništa ne može da opravda ovo ubistvo i mi ga najoštrije osuđujemo", navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi Rojters.

Ostaje, ističu tri evropske zemlje, hitno potrebno da se razjasni šta se tačno dogodilo, "izvan pretpostavki koje su se do sada pojavljivale u saudijskoj istrazi, koja mora biti potkrepljena dokazima da bi se smatrala verodostojnom".


Velika Britanija, Francuska i Nemačka su istakle da je potrebno i da se očekuje ulaganje više napora kako bi se utvrdila istina i obezbedila adekvatna odgovornost za bilo kakve počinjene zločine.

Istovremeno, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da će na sastanku u utorak u parlamentu sa članovima svoje vladajuće stranke AKP reći sve što treba u vezi sa ubistvom saudijskog novinara

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, kome se gubio trag od 2. oktobra nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, Saudijska Arabija je subotu saopštila da je on ubijen u tuči pesnicama u toj zgradi.


Sat vremena kasnije, jedan saudijski zvaničnik je rekao da je Kašogi zadavljen, napominje britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading