RASTE PRITISAK NA SKOPLJE! MIČEL: Makedonci, drugu priliku nećete imati

Autor: Tanjug

Svet

16.10.2018

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel uputio je pismo predsedniku stranke VMRO-DPMNE Hristijanu Mickoskom kojim ga pritiska da pristane na sporazum sa Grčkom. Mičel je naveo da se u SAD razgovaralo o Makedoniji, i da nakon završetka razgovora na tu temu duboko veruje da je sporazum između Makeodnije i Grčke istorijska prilika za Makedonce.

Ves Mičel

On je naveo predsedniku stranke VMRO-DPMNE da bi time doprineli regionalnoj sigurnosti, stabilnosti i prosperitetu.

Mičel je takođe naveo da, uprkos tvrdnjama da postoji neki bolji dogovor, on misli da je priznanje sporazuma najbolja opcija.

- Ovo vam je prilika koja se ne može ponoviti godinama, a možda i decenijama - naveo je Mičel.

Pomoćnik američkog sekretara je naveo da je duboko razočaran ponašanjem rukovodstva Mickoskove stranke kada je reč o referendumu.

Mičel je potom pokušao da izvrši još veći pritisak pozivajući predsednika VMRO-DPMNE da savetuje svoje članove kako da glasaju u Parlamentu.

- Pozivamo vas da otvorite prostor, javno i privatno, za članove parlamenta iz vaše koalicije da odluče kako će glasati o ustavnim promenama - istakao je Mičel.

Za kraj je još jednom podsetio da je ovo istorijski momenat za Makedoniju i da se oni nadaju da će VMRO-DPMNE odvojiti partijske interse od interesa čitave zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading