Ministarka Holandije: Mi smo u RATU sa Rusijom!

Autor: sputniknews.com

Svet

14.10.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka odbrane Holandije saopštila je da je Holandija u "sajber-ratu" sa Rusijom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ono što se desilo je zaista opasno - istakla je holandska ministarka za televiziju NPO, misleći na navodni hakerski napad na OZHO.

Na pitanje voditelja da li se ova situacija između dveju zemalja može opisati kao sajber-rat, ona je odgovorila: "Da, to je u pitanju".

Ministarstvo odbrane Holandije saopštilo je 4. oktobra da su obaveštajne službe te zemlje navodno uspele da spreče hakerski napad na Organizaciju za zabranu hemijskog oružja, koji su, kako je saopšteno, pokušala da izvedu četvorica državljana Rusije. Osumnjičeni za organizovanje sajber-napada su proterani iz Holandije u aprilu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je holandske optužbe ocenilo kao novu izrežiranu propagandnu akciju i naglasilo da "špijunomanija" nanosi ozbiljnu štetu odnosima dveju zemalja. Navedeno je, takođe, da je saopštenje objavljeno uoči sednice OZHO 9. oktobra kako bi se obezbedila nužna politička pozadina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading