Putin održao sastanak sa članovima Saveta za nacionalnu bezbednost: GLAVNA TEMA SITUACIJA OKO PRAVOSLAVNE CRKVE

Autor: Tanjug

Svet

12.10.2018

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Problemi u unutrašnjoj i spoljnoj politici, kao i situacija oko Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini bila je u fokusu sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ruskog Saveta bezbednosti koji je održan večeras", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Tema sastanka bila je i situacija oko Ruske pravoslavne a nakon skandalozne odluke carigradske Ekumenske patrijaršije - rekao je Peskov, prenosi Tas.

Sastanku sa Putinom prisustvovali su premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednici oba doma ruskog parlamenta Vičeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Petrušev.

Kako se navodi, bili su prisutni i ministri u ruskoj vladi - unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoltsev, spoljnih poslova Sergej Lavrov, odbrane Sergej Šojgu, kao i direktor Savezne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov i direktor Strane obaveštajne službe Sergej Nariškin.


Carigradska patrijaršija saopštila je u četvrtak, nakon održanog Sinoda, da će započeti proces davanja nezavisnosti crkvi u Ukrajini u odnosu na Rusku pravoslavnu crkvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading