Zabrinjavajuće upozorenje Marije Zaharove: AMERIČKI EKSPERIMENTI SA VIRUSIMA VIŠE NISU NAUČNA FANTASTIKA

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

10.10.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zabrinutost Moskve zbog američke vojne medicinsko-biološke delatnosti u gruzijskoj laboratoriji "Lugar" zasnovana je na činjenicama koje su nesporne", izjavila je u sredu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Foto: Ilustracija

Moskva je u više navrata izrazila zabrinutost zbog delatnosti Pentagona kada je reč o razmeštanju medicinsko-bioloških laboratorija u neposrednoj blizini ruskih granica.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je 2015. godine ukazalo na Istraživački centar za javno zdravlje "Lugar" u predgrađu Tbilisija, pod čijim je krovom bio medicinski istraživački odred Kopnene vojske SAD.

- Pojavljuju se i nove činjenice o tamnoj strani vojno-biološke delatnosti SAD, o tome da Pentagon koristi takozvani Istraživački centar za javno zdravlje "Lugar". O tome je 4. oktobra govorio general-major Igor Kirilov (načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije). Međunarodna javnost bila je šokirana, pre svega, primerima istraživanja koja su vodile SAD, radi korišćeenja komaraca za prenošenje posebno opasnih infekcija na ljude - navela je Zaharova. 

Prema njenim rečima, takve činjenice podsećaju na naučno-fantastične filmove snimljene pre više decenija, koji su se činili nemogućim, a sada su postali realnost.

- Bukvalno ovih dana su objavljeni dodatni detalji o zloćudnom interesovanju američke vojske za upotrebu insekata. Ovoga puta - za napade raznim virusima na poljoprivredno rastinje… Publikacije grupe inostranih eksperata u uglednom časopisu "Sajens" informišu o projektu Uprave za napredna istraživanja Ministarstva odbrane SAD pod nazivom "Insekti - saveznici". Reč je o 45 miliona dolara - navela je ona i pojasnila:

- Zvanični cilj jeste korišćenje savremenih metoda genetskog inženjeringa, genetske terapije za jačanje otpornosti poljoprivrednih kultura na nepogodne faktore okoline. Autori publikacije postavljaju logično pitanje - kakve veze s tim ima Pentagon? - objasnila je Zaharova. 

Prema njenim rečima, velika količina insekata pospešuje prenošenje virusnih infekcija u raznim pravcima i može se koristiti za uništavanje poljoprivrednog potencijala protivnika.

- Sve to nisu izolovani primeri, niti su to filmovi s prognozama, to su karike jednog istog lanca koji je već realizovan - naglasila je Zaharova. 

Moskva smatra da američke i gruzijske vlasti pokušavaju da sakriju istinski sadržaj i cilj delatnosti vojnog odreda američke armije, koji izučava posebno opasne infektivne bolesti. Gruzijska strana smatra da su strahovanja neopravdana i navodi da se laboratorija bavi isključivo naučnim istraživanjima. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading