TRAMP NAJAVIO NOVI SUSRET SA KIMOM: Sledeći samit posle izbora za Kongres i Senat

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2018

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će njegov drugi samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom biti održan nakon izbora za Kongres i Senat 6. novembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

- Jednostavno ne mogu sada da odem - rekao je Tramp obraćajući se novinarima dok je leteo za saveznu američku državu Ajovu gde je imao polički miting, prenosi Rojters. 

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je nedavno u Seulu da je tokom vikenda učinjen "značajan napredak" u razgovorima sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i da su dve strane "prilično blizu" postizanju dogovora o drugom samitu dvojice predsednika.


On je novinarima pred polazak za Peking rekao da je Kim spreman da dozvoli međunarodnim inspektorima pristup poligonima za nuklearna testiranja Pungji-ri i za testiranje raketnih motora Sohae čim se postigne dogovor o načinu na koji bi se provera obavila, prenela je agencija Rojters. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading