Još jedan zemljotres RAZORIO Haiti: Poginulo 12 ljudi, među njima i DEČAK!

Autor: Republika

Svet

07.10.2018

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres jačine 5,2 Rihera pogodio je danas Haiti nakon što je juče tu zemlju pogodio zemljoters jačine 5,9 Rihtera u kojem je poginulo najmanje 12 osoba, a povređeno 188, saopštio je Geološki zavod u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP
Teška tuga

Epicentar naknadnog potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 15,8 kilometara severoistočno od obalskog grada Por de Pe, prenosi AP.

Naknadni potres dogodio se u 15 časova po lokalnom vremenu.

Epicentar zemljotresa koji je pogodio Haiti u subotu uveče bio je na oko 20 kilometara severozapadno od grada Por de Pe, na dubini od oko 11 kilometara, saopštio je američki Geološki zavod, a preneo Rojters.

Šef policije severozapadnog regiona Džekson Hileir rekao je ranije da je u tom gradu stradalo sedam osoba, dok je više od 100 povređeno, dok su još četiri osobe stradale u gradu Gros Morn.

Među žrtvama je i dečak koji se zaglavio između dve zgrade, navela je agencija i dodala da je taj potres jedan od najjačih koji je pogodio Haiti od 2010. godine, kada je poginulo desetine hiljada građana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading