On je pomogao Putinu da dođe na vlast, a sada ŽALI ZBOG TOGA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.10.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef tajne obaveštajne službe Ujedinjenog Kraljevstva MI6 Ričard Dirlav izjavio je da žali što je tokom njegovog mandata agencija organizovala prisustvo tadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera društvenom dodađaju sa tadašnjim vršiocem dužnosti predsednika Rusije Vladimom Putinom koji je bio u predsedničkoj kampanji, čime mu je pomogao da dođe na vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Britanski "Tajms" objavio je intervju sa Dirlavom koji je u periodu od 1999. do 2004. godine bio šef MI6.

U tom intervjuu on je naveo da žali zato što je pomogao u organizaciji posete Tonija Blera Sankt Peterburgu, gde je zajedno sa Putinom prisustvovao premijeri pozorišne predstave, a samo nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora u Rusiji.

Prema rečima bivšeg šefa MI6, Blerova poseta pomogla je Putinu da dođe na vlast i da poboljša odnose između Rusije i Britanije.

Upitan da to komentariše, portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da smatra da ti navodi uopšte nisu vredni komentara, prenosi Tas.

- Iskreno govoreći, nikad nismo znali da MI6 izdaje dozvole premijeru da poseti društveni događaj. To su za nas novosti. U svakom slučaju, smatram da nije vredno nikakvog komentara - kazao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading