SRBI I HRVATI KRIJUMČARILI MIGRANTE: Slovenačka policija otkrila desetine ljudi u vozilima!

Autor: Tanjug

Svet

01.10.2018

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka policija privela je 55 ilegalnih migranata nedaleko od Kopra i uhapsila trojicu muškaraca koji su im pomagali u nezakonitom prelasku granice, među kojima su i dva državljana Srbije, saopštila je danas policija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To se dogodilo krajem prošle nedelje u tri odvojene akcije, a najveći broj migranata otkriven je kada su policajci na putu Dolnji Zemon-Ilirska Bistrica zaustavili privatni automobil hrvatskih registarskih tablica, koji je vozio hrvatski državljanin (47), dok je suvozač bio državljanin Srbije (48), prenosi Hina.

Malo zatim zaustavili su i kombi hrvatskih registracija koji je vozio još jedan državljanin Srbije (37), a u kome je bilo 28 migranata iz Pakistana i Indije, od kojih je većina vraćena u Hrvatsku, dok je devet maloletnih osoba izrazilo nameru da u Sloveniji zatraže azil.

Još 30 stranaca koji su krajem nedelje nezakonito prešli iz Hrvatske u Sloveniju zatečeno je u okolini Novo Mesto i u vezi sa njihovim statusom još su u toku policijski postupci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading