BRITANSKI MINISTAR PROGNOZIRA BOLAN KRAH EU: Ako Evropska unija postane zatvor, NEĆEMO SAMO MI POBEĆI

Autor: Tanjug

Svet

30.09.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant poručio je danas Evropskoj uniji da će kažnjavanje Britanije u razgovorima o Bregzitu podstaći želju drugih država da izađu iz Unije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Trenutno izgleda da mislite da je način da se EU održi zajedno kažnjavanje jedne članice koja odlazi - rekao je Hant na konferenciji konzervativaca u Birmingemu.

- Lekcija iz istorije je jasna: ako pretvorite klub EU u zatvor, želja da se izađe neće biti manja, već će samo rasti, a mi nećemo biti jedini zatvorenik koji će hteti da pobegne - rekao je Hant.


On je istovremeno upozorio Rusiju da će platiti visoku cenu za svoje akcije ako pokuša da zastraši Britaniju i prekrši međunarodna pravila.

Hant je rekao da Britanija ima jasnu poruku i za Kremlj.

- Ako pokušate da zastrašite našu zemlju, ako upotrebite hemijsko oružje, ako ne igrate po međunarodnim pravilima, cena će uvek biti previsoka - rekao je šef britanske diplomatije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading