IDENTIFIKOVAN TREĆI OSUMNJIČENI za trovanje Skripalja: Išao u izvidnicu pre samog napada

Autor: Tanjug

Svet

28.09.2018

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanske policijske jedinice za borbu protiv terorizma i bezbednosne službe identifikovale su trećeg ruskog obaveštajca koji je bio u misiji izviđanja pre trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, piše danas britanski "Dejli telegraf".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Skripalj

Navodi se da se veruje da je agent ruske vojne Glavne obaveštajne uprave (GRU) posetio engleski grad Solsberi kako bi pomogao u planiranju napada pre nego što su dvojica njegovih kolega stigli u Veliku Britaniju s nervnim gasom s kojim su navodno otrovani Skipalj i njegova ćerka.

"Telegraf" navodi da na identitetu ovog čoveka sada rade istražitelji uključeni u istragu planiranog ubistva Skripalja u martu ove godine, pri čemu je stradala i lokalna meštanka Don Sturdžis.

List navodi da se vest o identifikovanju trećeg osumnjičenog pojavila pošto je britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio da veruje da su Rusi pokušali da ubiju bivšeg dvostrukog špijuna Skripalja.

On je zajedno sa ćerkom Julijom pronađen u nesvesnom stanju na klupi u Solsberiju 4. marta ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading