VELIKA BRITANIJA TVRDI: Glavni osumnjičeni za trovanje Skripaljevih RUSKI PUKOVNIK?!

Autor: Tanjug

Svet

26.09.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom pukovniku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Početkom septembra, britanski tužioci optužili su dvojicu ruskih državljana - Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za trovanje Skripaljevih u martu ove godine, i istakli da veruju da su osumnjičeni koristili lažna imena da uđu u Veliku Britaniju.

Dejli telegraf i BBC objavili su da je Čepiga pravo ime Boširova, pozivajući se na pisanje portala Belingket koji se bavi obaveštajnim pitanjima, prenosi Rojters.


Kako se navodi, izvor blizak istrazi je izjavio da su istražiteljima poznati pravi identiteti osumnjičenih.

Dejli telegraf prenosi da je Čepiga (39) služio tokom sukoba u Čečeniji i Ukrajini i da je proglašen herojem Ruske Federacije ukazom predsednika Vladimira Putina 2014. godine.

Londonska policija odbila je da komentarise napise medija, međutim britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson potvrdio je njihovu istinitost na Tviteru.

- Pravi identitet jednog od osumnjičenih za slučaj u Solzberiju je pokazao da se radi o ruskom pukovniku. Hvala ljudima koji su tako neumorno radili na ovom slučaju - napisao je Vilijamson na Tviteru, da bi kasnije obrisao taj post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading