(VIDEO) UMETNIK NASILNIK: On je slikom udario Marinu Abramovič u glavu

Autor: alo.rs, Republika

Svet

26.09.2018

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata srpska umetnica performansa Marina Abramović napadnuta je u nedelju tokom potpisivanja knjige u Firenci. Nju je udario slikom u glavu ambiciozni umetnik iz Češke, koji je i ranije bio privođen zbog sličnih incidenata.

Zvaničnici muzeja identifikovali su napadača kao 51-godišnjeg Vaclava Pisvejca iz Češke, ambicioznog umetnika, kojem ovo nije prvi incident.

Ranije ove godine Pisvejc je ispitivan u vezi sa bojenjem statue sprejem na trgu u Firenci.

Pisvejc je priznao zašto je napao srpsku umetnicu, piše Njujork tajms.

- Morao sam to da uradim za svoju umetnost - rekao je on.

Do ovog incidenta došlo je dok se Abramovićeva družila sa fanovima. Njoj je prišao Pisvejc i u glavu je uradio njenom slikom. Ceo događaj snimljen je mobilnim telefonom i na njemu se vidi da je umetnica bila zapanjena, ali nije ozbiljno povređena u incidentu.

Ona je u saopštenju nakon napada rekla kako je mislila da "on ima poklon za nju".

- Prišao mi je, gledao me je pravo u oči i osmehnuo se, mislila sam da ima poklon za mene. Nakon par sekundi videla sam kako se njegov izraz lica menja i postaje nasilan - rekla je ona.

Ambramović je u saopštenju kritikovala Pisvejca zbog upotrebe nasilja nad drugima kako bi dobio priznanje, ali je istakla da neće podneti tužbu protiv njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading