ROHANI U SB UN: Američki pristup je osuđen na propast

Autor: tanjug

Svet

25.09.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski predsednik Hasan Rohani kritikovao je danas Vašington zbog "neprijateljske politike" prema Teheranu, ocenivši da je američki pristup osuđen na propast. Obraćajući se u Generalnoj skupštini UN, Rohani je optužio administraciju američkog predsednika Donalda Trampa za "ekonomski terorizam", kao i za kovanje plana da zbaci vladu u Teheranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hasan Rohani

Istovremeno, kako navodi AP, Rohani je odbacio ideju o održavanja bilateralnih razgovora sa Vašingtonom. 

On je rekao da su SAD povele "ekonomski rat" protiv Irana kada su jednostrano ponovo uvele sankcije njegovoj zemlji, koje su prethodno ukinute u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine, prenosi Rojters. 


- Politika SAD prema Islamskoj Republici Iran pogrešna je otpočetka, i njen pristup opiranja željama iranskog naroda, kao što se pokazalo na brojnim izborima, osuđen je na propast - rekao je Rohani. 

Predsednik Irana predviđa da će njegova zemlja prevazići sankcije. 

On je dodao da ekonomski rat, "koji su SAD pokrenule", ne samo da kao metu ima iranski narod, već i nosi štetne posledice po narod drugih zemalja, a taj rat je, kako je rekao, "doveo do poremećeja u stanju globalne trgovine".

- Ono što Iran želi je jasno: nema rata, nema sankcija, nema pretnji, nema nasilja, samo postupanje u skladu sa zakonom i ispunjennjem obaveza - poručio je Rohani. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading