NADMOĆNO: Kineski voz putovanje od sat vremena skratio na 19 minuta

Autor: Republika

Svet

22.09.2018

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Linija superbrzog voza koji vozi ka kontinentalnom delu Kine otvorena je danas u Hongkongu, čime je putovanje koje je trajalo sat vremena sada skraćeno na 14 minuta.

RepublikaFoto: youtube.com/Channel News Asia
Kineski supervoz

Izgradnja superbrze linije trajala je više od osam godina i koštala 10,7 milijardi dolara.

Ovaj novi sistem napravljen je tako da će na dnevnom nivou moći da prevozi 80.100 putnika od finansijskog centra Azije koji broji sedam miliona ljudi, do središta proizvodnje, provincije Guangdong.

Kako prenosi AP, trasa voza od Hongkonga (Vest Kovlun) do Futijana duga je 26 kilometara, i kako ističu ljudi iz korporacije MTR, vožnja traje 14 minuta.

Nekada je putovanje između ta dva grada trajalo četiri puta duže.

Za putovanje od Honkonga do Guangžu Sauta vozu u obliku metka biće potrebno 47 minuta (142 km), a do Šendžen Norta 19 minuta.

Preko ove linije putnici će biti povezani s 25.000 kilometara dugom kineskom mrežom brze železnice koja saobraća na 44 destinacije, među kojima su Šangaj, Peking i zapadni grad Sijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading