TRAMP ŠPANCIMA NUDI SVOJ SCENARIO SA MEKSIKOM: Izgraditi veliki zid duž Sahare

Autor: Republika

Svet

19.09.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD, Donald Tramp predložio je španskim vlastima izgradnju zida preko Sahare, kako bi se zaustavila mediteranska migraciona kriza, saopštio je ministar spoljnih poslova Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Na konstataciju predstavnika španskih vlasti da se Sahara prostire na 3.000 milja dužine, Tramp je skeptične Špance razuverio rečenicom "da granica Sahare ne može biti veća od granice SAD sa Meksikom". 

Tramp je u predizbornoj kampanji 2016. godine glasačima obećao da će na granici SAD-Meksiko podići jedan "veliki i lep zid", koji će se prostirati dužinom od 2.000 milja. 

Sličan koncept bio bi primenjen i u Španiji, kojim bi se zaustavio masovan prodor izbeglica na Mediteran, a jedan od glavnih problema u vezi sa ovom idejom je taj što bi se taj zid gradio u stranoj državi, imajući u vidu da Španija poseduje samo dve zemlje na severu Afrike - Seutu i Melilju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading