(VIDEO) RUSIJA DEMONSTRIRA SILU: Putin digao 300.000 vojnika, počele najveće vojne vežbe u istoriji

Autor: Tanjug

Svet

11.09.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najveće vojne vežbe u savremenoj istoriji Rusije, "Istok 2018", počele su na Dalekom istoku", saopštilo je Odeljenje za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rusi pokazali vojnu moć: Vojna vežba "Istok 2018"

"Istok 2018" će se održati od 11. do 17. septembra pod rukovodstvom ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua na Dalekom istoku i u pripadajucim vodama Tihog okeana.

Manevri će biti najveći u poslednjih 37 godina i u njima će učestvovati skoro 300.000 vojnika, više od hiljadu aviona, helikoptera i bespilotnih letilica, do 36.000 oklopnih vozila, do 80 brodova i brodova za podršku. U jednoj fazi u njima će ucestvovati i jedinice iz Kine i Mongolije.

Tokom vojnih vežbi biće odrađena primena vojnih grupa u interesu osiguravanja bezbednosti Rusije.

Glavni cilj manevara je provera spremnosti organa vojne uprave u planiranju i sprovođenju pregrupisavanja trupa na udaljene lokacije, organizovanje saradnje izmedu kopnenih grupa i pomorskih snaga, a komandanti i štabovi ce dobiti praksu i usavršiti svoje veštine vodenja trupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spremi da se izbore sa bilo kojom pretnjom

Vojne vežbe će se odvijati u dve faze: u prvoj fazi će na Dalekom istoku biti raspoređene trupe, a mornarička grupa će se povećati u severnoj i dalekoistočnoj morskoj zoni. U drugoj fazi će komandanti i štabovi odraditi upravljanje kombinovanim grupama trupa sa praktičnom primenom odbrambenih i ofanzivnih dejstava.

Osnovni vojni manevri održaće se na poligonima Istočnog vojnog okruga "Cugol", "Bamburovo", "Radigino", "Uspenovski" i "Bikinski", kao i na poligonima avijacije i PVO "Litovko", "Novoseljsko", "Telemba" i "Buhta Ana", u vodama Beringovog i Ohotskog mora, Avačinskog i Kronockog zaliva.

Na poligonu "Cugol" u zajedničkim prakticnim dejstvima će učestvovati i kineski vojnici.

U manevrima će učestvovati organi vojne uprave, jedinice Istočnog i Centralnog vojnog okruga, snage Severne flote, jedinice vazdušno-desantnih snaga i vojno-transportne avijacije vazdušno-kosmickih snaga Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading