GUTEREŠ ZABRINUT: Svet se suočava sa direktnom EGZISTENCIJALNOM PRETNJOM!

Autor: Tanjug

Svet

10.09.2018

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš upozorio je danas da se svet suočava sa "direktnom egzistencijalnom pretnjom" i da mora da brzo smanji zavisnost od fosilnih goriva do 2020. godine kako klimatske promene ne bi izmakle kontroli.

RepublikaFoto: Tanjug
Antonio Gutereš

Prvi čovek svetske organizacije naglasio je da je reč o kriznoj situaciji koju hitno treba rešavati, ukazavši na nedostatak liderstva u borbi protiv globalnog zagrevanja, prenosi AP.

- Klimatske promene se kreću brže od nas. Moramo da zaustavimo pogubne emisije gasova sa efektom staklene bašte i pokrenemo akciju zaštite klime - poručio je Gutereš.

Prema njegovim rečima, ljudi širom sveta doživljavaju rekordne temperature, dok ekstremni talasi vrućine, šumski požari i poplave "ostavljaju trag smrti i pustošenja".

Gutereš je rekao i da naučnici decenijama upozoravaju na globalno zagrevanje, ali da "daleko više lidera odbija da to sluša, dok daleko manje njih deluje s vizijom kakvu nauka iziskuje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

11.09.2018 18:26

Čovjek nije uzročnik klimatskih promjena