CIPRAS IZNEO OČEKIVANJA: Nadam se uspešnom referendumu u Makedoniji

Autor: Tanjug

Svet

09.09.2018

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki premijer Aleksis Cipras izrazio je danas nadu u uspešan predstojeći referendum u Makedoniji, kao i uverenje da će i grčki parlament većinom glasova usvojiti sporazum o imenu postignut s Skopljem.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev i Aleksis Cipras

- Imamo važan sporazum, koji će, ako bude ratifikovan na predstojećem referendumu u susednoj zemlji, dati značajan podsticaj Solunu u severnoj Grčkoj da postane pokretačka razvojna snaga i da će utrti put Grčkoj da postane vodeća sila u balkanskom regionu - izjavio je Cipras na konferenciji za novinare, prenosi MIA.

Grčki premijer je naveo i da će njegova vlada završiti svoj četvorogodišnji mandat uprkos neslaganju s koalicionim partnerom zbog spornog dogovora o imenu sa Makedonijom.


Prema Ciprasovim rečima, njegov koalicioni partner Panos Kamenos, lider partije Nezavisni Grci, "neće ugroziti oporavak i političku stabilnost zemlje".

- Ovoj zemlji je potrebna politička stabilnost - poručio je Cipras, istakavši da Grčka nije podvrgnuta međunarodnom pritisku u cilju postizanja sporazuma o imenu s Makedonijom.

- Niko nas nije pritiskao po tom pitanju. U trenutku kada je progresivna vlada izabrana u susednoj zemlji, iskoristili smo priliku - zaključio je Cipras.

Referendum u Makedoniji zakazan je za 30. septembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading