(VIDEO) Voleli ga ili ne on je ovo uradio za svoje radnike! POGLEDAJTE KAKO PUTIN DOVODI U RED RUSKOG TAJKUNA

Autor:

Svet

03.09.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je pismo nezadovoljnih radnika iz farbika u Pikaljovu, pošto nisu primili platu mesecima. Čim se pojavio Putin na vratima, pojavilo se i nekoliko vlasnika fabrika, među kojima i najveći ruski tajkun Oleg Deripaska, kome je Putin toga dana očitao "bukvicu" koju pamti verovatno i dan danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Naime, radnici fabrike "Basel-cement-Pikaljovo", "Pikaljovski cement" i "Metahu" nisu mesecima dobijali plate sve dok se nije pojavio glavom i bradom Vladimir Putin.

"Autore" od kojih je glavni Oleg Deripaska, Putin je optužio da su "skidali šlag s torte" a sve ostalo puštali da propadne - iz tri fabrike koje su bile povezane jedinstvenim tehnološkim procesom izvučena je najrentabilnija, ona koja je proizvodila cement i sodu, prekinut je proizvodni lanac, narušena zajednička infrastruktura, ostavili su jedni druge bez sirovina ... 

Kad je Deripaska počeo da objašnjava uzroke takvog ponašanja, Putin mu je pružio ugovor kojim se jamči obnavljanje rada preduzeća i bukvalno ga naterao da potpiše: 


- Ne vidim ovde vaš potpis, dođite i potpišite! Deripaska je prišao pognute glave, smrknuto prelistao ugovor i potpisao. 

- A sad mi vratite penkalo - rekao je Putin. 

On je dodao da problemi u Pikaljovu nisu vezani za svetsku ekonomsku krizu, već su počeli kad je fabrika podeljena, a proizvodnja je potpuno stala kad je "Basel-cement" prekinuo proizvodnju. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP


Novac za plate dala je vlada iz fonda koji je formiran krajem 2015. godine za preduzeća koja su uglavnom zapošljavala stanovništvo grada.

Za vreme industrijalizacije u SSSR-u, najpre su se na praznom prostoru gradile fabrike, a onda, u njihovoj blizini i stanovi za radnike. Takvih gradova ima više od 400. 

Voleli ga ili ne pogledajte kako je Putin šefove fabrika doveo u red:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading