(VIDEO) OBAMA SE OPROSTIO OD MEKEJNA: Učinio nas je boljim predsednicima

Autor: Tanjug

Svet

01.09.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednici Barak Obama i Džordž Buš predvodili su više hiljada ljudi koji su došli da odaju poslednju poštu preminulom senatoru Džonu Mekejnu u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Barak Obama

- Došli smo da odamo počast izuzetnom čoveku, ratniku, državniku i patrioti koji je bio otelotvorenje svega što je najbolje u Americi - rekao je Obama.

Mekejn je bio konzervativni senator, naveo je Obama, ali je, kako je rekao, razumeo da neki principi nadilaze politiku, da neke vrednosti nadilaze partiju, prenosi AP.

- On nas je učinio boljim predsednicima - rekao je Obama koji je 2008. godine bio Mekejnov protivkandidat na predsedničkim izborima u SAD.

Bivši predsednik Džordž Buš, koji je 2000. pobedio Mekejna na unutarstranačkim izborima republikanaca, pohvalio je Mekejnovu "kombinaciju hrabrosti i pristojnosti", ističući da je prezirao zloupotrebu vlasti.

Mekejnova ćerka Megan se prva obratila prisutnima. 


- Amerika Džona Mekejna nema potrebe da bude učinjena ponovo velikom zato što je Amerika uvek velika - rekla je Mekejnova ćerka. 

Američki predsednik Donald Tramp nije pozvan na službu u vašingtonskoj Nacionalnoj katedrali, gde su, ipak, prisutni njegova kćerka i zet, Ivanka Tramp i Džared Kušner, koji su savetnici u Beloj kući, kao i drugi članovi Trampove administracije.

Mekejnova porodica jasno je stavila do znanja da ne želi Trampa ni na jednom komemoratovnom skupu u zemlji, koji traju već pet dana, jer je Tramp često kritikovao senatora iz Arizone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading