MERKELOVA ZABRINUTA: Klimatske promene su realnost

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2018

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ekstremni vremenski uslovi širom sveta dokaz su da su klimatske promene realnost", rekla je danas nemački kancelar Angela Merkel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Ekstremne temperature širom severne hemisfere ovog leta izazivaju dodatnu zabrinutost da klimatske promene dobijaju na snazi zbog čega je više desetine država zatražilo da se emitovanja štetnih gasova smanje mnogo brže nego što je planirano.

Međutim, Merkelova smatra da bi slični pozivi mogli biti kontraproduktivni i da određivanje novih ciljeva nema smisla jer pojedine evropske države ne mogu da ispune ni ranije određene regulative.

- Nisam posebno srećna zbog ovih predloga. Mislim da bi prvo trebali da se držimo ciljeva koje smo ranije odredili - rekla je Merkelova.

Nemačka administracija već se suočava sa kritikama zbog odustajanja od zadatih ciljeva za smanjenje štetnih gasova do 2020. godine jer je donesen zaključak da ne mogu biti dostignuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading