IZVOR SRAMOTE KATOLIČKE CRKVE: Papa nije znao da sveštenici redovno SILUJU DECU?!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.08.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja je po dolasku danas u Dablin rekao da deli "bes"' zbog toga što su visokorangirani katolici prikrivali "odvratne zločine" sveštenika, koji su silovali i zlostavljali decu, i istakao je da je posvećen okončanju tog "zla".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

To prikrivanje zločina od strane crkvenih vlasti je, kako je istakao papa, izvor bola i sramote za katoličku zajednicu, prenela je agencija AP.

- I sam delim ta osećanja - rekao je papa Franja, koji je prvi papa koji je posle 39 godina došao u Irsku.

Papa je naglasio da je posvećen odstranjivanju iz crkve tog "zla", bez obzira na moralnu cenu ili količinu patnje.

Očekuje se da će se papa sastati sa žrtvama zlostavljanja tokom svoje 36-dnevne posete Irskoj.

Irski premijer Leo Varadkar rekao je da i crkva i država imaju istoriju "za žaljenje i sramotu" i zatražio je od pape da osigura da će žrtve seksualnog zlostavljaja pronaći "pravdu i istinu i isceljenje".

CNN je naveo da je papa i dalje omiljen među Ircima, iako je prošle nedelje objavljen izveštaj koji sumira nekoliko decenija pedofilije i zataškavanja među katoličkim sveštenstvom.

Međutim, papu će dočekati i protesti, a jedan, nazvan "Zauzmi stav za istinu", održaće se u isto vreme kada i misa, preneo je CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading