Mađarska mora da obezbedi hranu migrantima

Autor: Republika

Svet

23.08.2018

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska mora da obezbedi hranu odbijenim tražiocima azila koji su zadržani u kampovima na njenoj granici, a koji su se žalili na odluku o odbijanju azila.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ilustracija

To je saopštio Evropski sud za ljudska prava.

Brojne grupe za ljudska prava prethodno su saopštile da su mađarske vlasti odbile da obezbede hranu nekim tražiocima azila u dva pogranična kampa, koja su otvorena an potezu prema Srbiji, dok čekaju ishod podnetih žalbi na odbijanje azila, prenosi Rojters.

Helsinški odbor za ljudska prava je saopštio 17. avgusta da je od Evropskog suda za ljudska prava zatražio intervenciju, zbog, kako tvrdi, "nehumanog" tretmana migranata na mađarskoj granici. 


U tom dopisu se navodi da je mađarska Uprava za imigraciju i azil odbila da obezbedi hranu migrantima u kampovima kako bi se odvratili od podnošenja zalbi i da bi se vratili u Srbiju. 

Helsinški odbor je kasno večeras saopštio da su svi azilanti u pograničnim kampovima dobili hranu. 

"Danas su svim odbijenim azilantima podeljeni obroci", saopštio je taj odbor, pozdravljajući istovremeno pozitivne promene u praksi mađarskih vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading