(VIDEO) U Kini sve popularnije BORBE ROBOTA?!

Autor: rs.n1info.com

Svet

21.08.2018

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kini su sve popularnije borbe robota kojima vlasnici upravljaju na daljinski. Borbe se odvijaju u malim arenama uz glasnu rok muziku, dok se dva gvozdena boksera udaraju i kidaju jedan drugog, a varnice i delovi lete unaokolo.

Ove borbe održavane su i na marginama Svetske robotske konferencije 2018. godine, kada je učestvovalo 57 ekipa iz svih delova Kine. 

Borbe robota traju tri minuta, a vlasnici na daljinski kontrolišu posebno izrađene mašine. 

Sve funkcioniše poput bokserskog takmičenja. Svaki pogodak računa se kao bod i, ako ne bude nokauta, sudije broje poene i procenjuju borbenost robota. 

Borbe robota kao što su "Battlebots" u SAD i "Robot Wars" su još od početka veka popularne u Velikoj Britaniji. 

Uobičajeno je da takmičenje ima 20 do 40 ekipa, uglavnom ljubitelja robota i studenata. Roboti se takmiče, poput boksera, u različitim kategorijama, od 13,6 do 110 kilograma. 

Za izradu robota od 13,6 kilograma treba mesec dana, a za veće nekada i tri meseca, navode konstruktori, a prenosi Kineski međunarodni radio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading