Princ Čarls kad "smakne" Elizabetu menja ime?!

Autor:

Svet

20.08.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada jednog dana princ Čarl (69) preuzme titulu vladara britanske kraljevske porodice od svoje majke kraljice Elizabete (92) verovatno će, poput svojih prethodnika, da promeni ime.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Čarls

Vrlo je moguće da princ Čarls preuzme jedno od sledećih imena: Filip, Artur ili Džordž. To nije uvek praksa, ali nije ni neuobičajeno, kaže portparol kraljevske porodice Diki Arbajter

Princ Čarls svoj red za tron britanske monarhije čeka već više od šezdeset godina, pa je time postao jedini član kraljevske porodice koji je toliko dugo čekao na krunu. 

Kada napokon dođe na red, postoji mogućnost da će da promeni ime. Vrlo je moguće da princ Čarls preuzme jedno od sledećih imena: Filip, Artur ili Džordž. 

To nije uvek praksa, ali nije ni neuobičajeno, kaže portparol kraljevske porodice Diki Arbajter. On dodaje da je deda princa Čarlsa, princ Albert, prilikom preuzimanja krune uzeo četvrto ime i postao kralj Džordž VI. Međutim, on nije jedini. Postoji još primera kraljeva koji su se preimenovali tokom krunisanja. 

Pretpostavka je da će princ Čarls, jednog dana kada postane kralj, da izabere ime Džordž, kako bi odao počast svom dedi. Ukoliko se to dogodi, tada će mu ime biti kralj Džordž VII. 


Sa druge strane, može da ostane pri svom imenu, pa bi onda bio krunisan kao Čarls III. Ako uzme ime Filip, to će biti prvi takav slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading