HAKERI OTKRILI TAJNI PLAN KIJEVA OD KOGA SE LEDI KRV U ŽILAMA!

Autor: rs.sputniknews.com

Svet

16.08.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage za specijalne operacije ukrajinske vojske pripremaju teroristički napad u Donbasu sa upotrebom radioaktivnih supstanci, tvrde hakeri iz organizacije "KiberBerkut".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Diverzanti planiraju da zaraze vodu u kanalu Severni Donjec - Donbas, koja otiče u južni donbaski vodovod.

- Nakon zagađenja vode, najverovatnije će biti pokrenuta velika informaciona kampanja Ukrajine i zapadnih država protiv Donjecka i Luganska, kao i protiv Rusije. Na primer, optužiće ih za zagađenje regiona radijacijom, narušavanje međunarodnog zakona, nesposobnost da osiguraju ekološku bezbednost i tome slično, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.

Hakeri navode da su specijalne snage za operaciju dobile kontejner sa radioaktivnim supstancama iz zatvorenog hangara Vakulenčuk u Žitomirskoj oblasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neredi u Kijevu

Kako se navodi, ovaj objekat se nalazi 15-18 kilometara od 142. Centra snaga za specijalne operacije, gde od 2017. godine "diverzanti" navodno prolaze specijalnu obuku pod rukovodstvom američkih instruktora.

U "KiberBerkutu" su pretpostavili da je pokrovitelj akcije osnivač privatne američke vojne kompanije "Blek voter" Erik Prins, koji je doleteo u aprilu ove godine u 142. Centar. Kao potvrda ove hipoteze navodi se snimak pisma komandanta ukrajinskih snaga Igora Lunjeva na ime prvog zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Igora Kolesnikova, sa molbom da se pusti Prins u vojni objekat.

Anonimna grupa hakera "KiberBerkut" redovno objavljuje rezultate svojih napada na resurse kijevskih vlasti. Oni su 2015. godine saopštili o stotinama zločina koje su izvršili dobrovoljački bataljoni u Donbasu. Objavljeni su bili i materijali o planovima Kijeva da se sabotira holandski referendum o asocijaciji Ukrajine i EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading