ANKARA ODGOVARA VAŠINGTONU: Sankcije će naneti štetu našim odnosima

Autor: Tanjug

Svet

10.08.2018

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska je danas upozorila SAD da će sankcije i pritisak samo naneti štetu odnosima Ankare i Vašingtona, te da će preduzeti adekvatne mere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova Hami Akšoj rekao je da Turska želi da se svi problemi reše diplomatijom, dijalogom i bilateralnim razumevanjem.

Saopštenje je usledilo nakon što je američki predsednik Donald Tramp povećao tarife na uvoz turske robe. Tramp je odobrio veće tarife za uvoz iz Turske, i to 20 odsto carine na aluminijum i 50 odsto na čelik.

Turska: Nove tarife SAD protiv propisa STO

Tursko Ministarstvo trgovine saopštilo je danas da su dodatne tarife na uvoz čelika i aluminijuma, koje su SAD uvele Turskoj, u suprotnosti sa propisima Svetske trgovinske organizacije.

"Turska očekuje od drugih zemalja članica da poštuju međunarodne propise", navodi se saopštenju.

Ministarstvo navodi da će podržati izvoznike aluminijuma i čelika na svim međunarodnim platformama, te da SAD ostaju važan trgovinski partner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading