ZAMENITE ZLATO I DOLAR ZA LIRU: Erdogan pozvao građane u "bitku" protiv ekonomskih neprijatelja!

Autor: Tanjug

Svet

10.08.2018

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas građane da menjanju zlato i dolar za liru, nazivajući kriznu situaciju sa domaćom valutom "nacionalnom bitkom" protiv ekonomskih neprijatelja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Lira, koja je ove godine izgubila trećinu vrednosti, pala je nakon Erdoganove izjave na 6,05 lira za jedan dolar, što je skoro za devet odsto niža vrednost u odnosu na dan ranije, prenosi agencija Rojters.

- Dolar ne može da blokira naš put. Ne brinite - rekao je Erdogan okupljenoj masi u gradu Bajburt na severoistoku zemlje.

- Ipak, još jednom poručujem odavde da ako neko ima dolar ili zlato pod svojim jastukom treba da ode u naše banke i zameni ih za lire. To je nacionalna, domaća bitka - naglasio je on.

- To će biti odgovor mog naroda onima koji vode ekonomski rat protiv nas - dodaje Erdogan.

Ranije danas, lira je pala za čak 14 procenata usled zabrinutosti zbog, kako navori Rojters, Erdoganovog uticaja na monetarnu politiku i pogoršanja odnosa Ankare sa SAD.

- Turska je suočena sa veštačkom finansijskom nestabilnošću - rekao je Erdogan i poručio da ljudi ne bi trebalo da obraćaju veliku pažnju na cene na valutnim tržištima, već da se fokusiraju na "širu sliku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading