Grčka formira novu HITNU SLUŽBU!

Autor: Tanjug

Svet

09.08.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto Generalnog skeretarijata za civilnu zaštitu biće formirana nova hitna služba, izjavio je danas grčki premijer Aleksis Cipras.

RepublikaFoto: youtube.com/ Chicago Council on Global Affairs
Aleksis Cipras

Nova agencija, koja će biti pod direktnom upravom Ministarstva unutrašnjih poslova će integrisati sve službe, istraživačke institute i dobrovoljne timove u upravljanju hitnim situacijama.

Šef nove agencije biće kandidat sa dokazanim iskustvom, operativnom sposobnošću i naučnom kompetencijom, rekao je Cipras, preneo je grčki dnevnik "Ekatimerini". 

Naučni savet sastavljen od naučnih instituta i drugih agencija koje su uključene u oblast prirodnih katastrofa savetovaće novu organizaciju.

Pored toga, predstavnici vatrogasne službe, hitne pomoći, policije Crvenog krsta Grčke, obalske straže, vojske, šumske službe i relevantna ministarstva kao i istraživački instituti i dobrovljna tela biće pozvani da se pridruže novoj organizaciji.

Nova služba će imati budžet u iznosu od 500 miliona evra, piše list.

Cipras je pozvao javnost i sve političke partije da podrže novu agenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading