IRAK O AMERIČKIM SANKCIJAMA IRANU: Ne podržavamo, ali ćemo se pridržavati

Autor: Tanjug

Svet

07.08.2018

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irak se ne slaže sa sankcijama SAD protiv Irana, ali će se pridržavati tih sankcija kako bi zaštitio sopstvene interese, poručio je danas irački premijer Hajder al-Abadi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustacija

- U principu smo protiv sankcija u regionu. Blokada i sankcije uništavaju društva, a ne slabe režime - rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Al-Abadi ističe da Irak sankcije protiv Irana smatra nekorektnim i strateškom greškom, ali je ponovio da će se vlasti tih sankcija pridržavati u interesu iračkog naroda, iako ih ne podržavaju.

Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će firmama koje posluju sa Teheranom biti zabranjeno da posluju u SAD, sa stupanjem na snagu američkih sankcija protiv Irana.

SAD i Iran, koji su u sve većem međusobnom razilaženju, najveće su dve saveznice Iraka, pa sankcije Abadijevu odlazeću vladu stavljaju u težak položaj, napominje britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading