PROFESOR ČOMSKI: Rusija se nije mešala u izbore, ALI IZREAL JESTE

Autor: Tanjug

Svet

02.08.2018

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se više od godinu i po dana širom Amerike traga za bilo kakvim naznakama "ruskog mešanja u unutrašnja pitanja SAD“, konkretnih rezultata još uvek nema, ali su se pojavili realni dokazi da su se druge zemlje mešale.

RepublikaFoto: youtube.com/ Talks at Google
Njegova reč se ceni: Noam Čomski

Poznati američki filozof i publicista, profesor lingvistike Masačusetskog tehnološkog instituta Noam Čomski (89) optužio je američke medije da previše pažnje posvećuju "Rusijagejtu", odnosno ruskom mešanju u američke izbore, iako niko i ne obraća pažnju da to čini upravo Izrael.

- Ako vas već interesuje strano mešanje u naše izbore, čak i da su Rusi u tome i učestvovali, to ne može da se meri ni na koji način, sa mešanjem koje Izrael čini, i to poprilično javno - rekao je.

Kao primer Čomski navodi ne samo uticaj izraelskih lobista na američke vlasti, budući da su upravo njihovi lobisti jači od bilo kojih drugih, već i na pritisak koji vrše direktno izraelske vlasti.

- Kada je izraelski premijer Benjamin Netanijahu 2015. godine doleteo u Vašington, on ne samo da je mimoišao tadašnjeg predsednika Baraka Obamu, već je i bez njegove dozvole govorio pred Kongresom o tome kako nuklearni sporazum sa Iranom nije dobar. To znači da je lider jedne države javno agitovao svoje ciljeve - istakao je Čomski.

Američki filozof upitao je i da li je ruski lider Vladimir Putin ikada dolazio da se obrati Kongresu pokušavajući da preokrene politički kurs Amerike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading