Ako ste bili u SAD, AMERI O VAMA IMAJU TAJNI DOSIJE

Autor: Republika

Svet

03.08.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Boston gloub otkrio je da, zahvaljujući kontroverznom zakonu u SAD o kontroli ljudi koji ulaze avionima u tu zemlju, obaveštajne službe Vašingtona imaju tajne dosijee svih onih koji su nekada odlazili u Ameriku ili prolazili kroz nju.

RepublikaFoto: pixabay.com

To se, kako je obrazloženo, čini zbog bezbednosti i eventualnog otkrivanja potencijalnih terorista, međutim,

Boston gloub navodi da se na taj način žestoko krše prava putnika s obzirom na to da se prati kako se oni kreću, kako sede, da li se znoje, sa kim razgovaraju, koliko su puta išli u toalet, da li su gojazni, imaju li tetovaže i slično.

- Ono što je najskandaloznije je što oni prate doslovno sve putnike, a ne samo one sumnjive, kako su prvo tvrdili da će raditi - upozorava taj medij i dodaje da, pritom, za službe sve može da bude sumnjivo - ako se zaspi za vreme leta ili se popije alkohol, to može biti upisano u tajni dosije.

Mediji: Ono što je najskandaloznije je što oni prate doslovno sve putnike, a ne samo one sumnjive, kako su prvo tvrdili da će raditi

- Ako ste po bilo čemu sumnjivi, dobijate bezbednjaka za vratom još na aerodromu. On vas prati pri ukrcavanju i ulazi za vama u avion. Taj prikriveni agent beleži ako vam je prevruće ili hladno, ako buljite u nekoga... - navodi medij i ističe da se takvim pristupom nije ni u jednom obliku pospešilo sprečavanje napada.

- Postavlja se pitanje da li je takvo praćenje legitimno - pitaju se mediji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nikola

06.08.2018 06:58

Na casu ucenja francuskog jezika pricalo se na temu imigranata, u jednom gradu u Kanadi. Od profesora tog jezika saznao sam da Kanadjani imaju ''2000 informacija u vasem dosijeu''. Kakve su to silne informacije o tek novopridoslim koji imaju samo jedan problem: nostalgija za svojom rodinom,navikavanje na zivot pod drugim nebom,prezivljavanje sa socijalnom pomoci i dr.......