GDE BI MOGLI DA LETUJU SVETSKI LIDERI? Junker pravo u Bordo zbog vina, Salvini negde gde nema migranata, a Putin?

Autor: blic.rs

Svet

25.07.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme letnjih odmora je uveliko u toku, pa se mediji bave i time ko bi gde od evropskih lidera mogao da letuje.Za neke je to laka odluka, kao na primer za Angelu Merkel koja odmor stalno provodi u omiljenom mestu Sulden u italijanskim Alpima. Međutim, nekima je sajt "Politiko" dao predloge u svom humorističkom tekstu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tereza Mej - bilo gde osim u Velsu

Kada su se Tereza Mej i suprug Filip vratili sa godišnjeg odmora na severu Velsa u aprilu 2017. godine, premijerka je donela odluku da raspiše opšte izbore u nadi da će joj oni pružiti snažan mandat potreban za sprovođenje Bregzita. Od tada joj se mučila da sačuva vladu i mnoge stvari su joj pošle naopako.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Antonio Tajani - Brisel

Iako je predsednik Evropskog parlamenta, Tajani previše vremena provodi u svojoj rodnoj Italiji. Zato mu "Politiko" predlaže da makar na odmor svrati do Brisela.

RepublikaFoto: Tanjug

Žan Klod Junker - Bordo

Predsedniku Evropske komisije će nakon sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom biti potrebno mnogo opuštanja. Zato mu "Politiko" predlaže Bordo, gde je vreme lepo, hrana odlična, izvanredne umetničke galerije. Kao bonus to je i prestonica vina, piše sajt, aludirajući na glasine o Junkerovoj ljubavi prema kapljici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vladimir Putin - Mar-a-Lago

Svima je zagarantovana topla dobrodošlica u vili američkog predsednika SAD, a to naročito važi za one koji su mu pomogli da pobedi na predsedničkim izborima, navodi sajt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Emanuel Makron - Versaj

Da, predsednik Francuske može da poseti Versaj kad god poželi. Međutim, nigde na svetu nema veličanstvene sale sa 357 ogledala. To znači potencijalo 357 Emanuela Makrona. Njemu to sigurno nije dovoljno, ali je dobro za početak. A ako bude previše turista, on može jednostavno da naredi svom telohranitelju da se obuče kao policajac i da ih rastera, navodi list.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mateo Salvini - Krstarenje Mediteranom

Mediteran je divan u ovo doba godine i italijanski ministar untrašnjih poslova ne bi morao da se udaljava mnogo od svog doma da bi uživao bez straha da će sresrti neke strance. Šteta samo što bi mu brodovi puni migranata pokvarili dožiljaj. Najboje je za njega da ih otera ka Malti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading