ŠLJOKARA! Optužbe na račun čelnika Brisela: JUNKER UMESTO VODE PIJE DŽIN!

Autor:

Svet

20.07.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Evropske komisije i jedan od najmoćnijih ljudi Evropske unije Žan-Klod Junker (63) notorni je alkoholičar koji umesto vode redovno pije džin, tvrde neimenovani izvori iz Brisela za britanski tabloid Dejli mejl.

RepublikaFoto: Tanjug
Žan Klod Junker

Te optužbe usledile su nakon bure koja se podigla u svetskim medijima pre 10 dana jer se Junker na samitu čelika zemalja članica NATO teturao, posrtao i tražio pomoć kolega da se popne uz stepenice radi poziranja za zajedničku fotografiju. Još veća drama po njega je nastala kada je internetom počela da se širi slika na kojoj se vidi kako ga u invalidskim kolicima dovode na svečanu večeru povodom samita, sa sve komentarima da je "toliko pijan čitavog dana da nije uspeo čak ni da se dogega do svog stola".

- Tražim poštovanje - odbrusio je Junker sredinom nedelje novinarima koji su mu uputili provokativna pitanja o tome da li je zaista bio pod dejstvom alkohola ili možda ima neki zdravstveni problem.

Žan Katremer: Više zvaničnika iz Luksemburga, ali i iz zemalja članica EU mogu da potvrde da je bio pijan na važnim događajima

On je, međutim, odbio da komentariše svoje stanje, naglasivši da su takva pitanja neumesna. Ipak, podvukao je samo to da je nekoliko dana imao problema sa išijasom, što su iz njegove kancelarije u Briselu i naveli kao obrazloženje njegovog teturanja na NATO susretu. Mnogi, ipak, nisu poverovali u tu verziju.

- Čuo sam da je samo previše vezan za flašu. Nema tu nikakvog išijasa - rekao je neimenovani izvor, dok njegovo mišljenje deli i poznati francuski novinar Žan Katremer, koji je mnogo puta izveštavao sa događaja iz Brisela.

- Tamo svi neprestano bruje o tome da je pijančenje otišlo predaleko kod Junkera. Više zvaničnika iz Luksemburga, ali i iz zemalja članica EU mogu da potvrde da je bio pijan na važnim događajima - naveo je Katremer za Spektator i otkrio da je jedan ministar EU svojevremeno prokomentarisao kako se tamo zna da, kad poslužitelji donesu času s vodom Junkeru, u njoj nije voda, već džin.

- Njegova priča da ga je na samitu mučio išijas nikako ne stoji jer bi u tom slučaju trpeo nesnosan bol i ne bi mogao da se onoliko smeje i krevelji - zaključio je Katremer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

20.07.2018 21:06

Na zalost nije jedini, vecina poslanika u Briselu voli dobru kapljicu zato vise i ne znaju sta su kome obecali pa se vrte u krugu svoje politike kao prase privezano za sljivu.