VOJNA PARADA U PARIZU: Prefarbali zastavu greškom

Autor: Republika

Svet

14.07.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana republike u subotu je u Parizu održana tradicionalna vojna parada, najveća u zapadnom svetu. Na Jelisejska polja je izašlo 4.290 uniformisanih učesnika svih rodova, a pratilo ih je 250 konjanika, 220 vozila, 30 helikoptera i 64 aviona, pod budnim okom predsednika Emanuela Makrona. Posebni učesnici bili su i povređeni francuski vojnici u vojnim misijama, dok su od zemalja počasni gosti bili Japan i Singapur.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tokom parade, dogodila su se i dva incidenta. Tako su zatajili izduvni gasovi na jednom od aviona koji je učestvovao u letu čuvene “francuske patrole”, pa je deo trobojke u vazduhu umesto u plavo bio obojen u - crveno. Iz vojnog vrha su saopštili da se radilo o tehničkom problemu.

Takođe, dvojica motociklista su se u laganoj vožnji sudarila baš pred svečanom ložom i pali na kaldrmu. Sve je, međutim, prošlo bez većih posledica.

Francuski predsednik Makron bi već danas trebalo da bude u Moskvi, na finalu Svetskog prvenstva.

Najavljeno je i da će se tom prilikom sresti s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading