ŠOJGU: Direktni sukob Rusije i Ukrajine NIJE MOGUĆ!

Autor: Tanjug

Svet

11.07.2018

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktni sukob između Rusije i Ukrajine nije moguć, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

Šojgu je, u intervjuu za italijanski list "Il Đornale", rekao da jedino ukrajinska bezuslovna implementacija Minskog sporazuma može da spreči "genocid ruskog stanovništva" u Ukrajini. 

Međutim, kako je Šojgu rekao, Kijev ne želi da ispuni svoje obaveze i poziva se na različite "klimave izgovore i pravi neosnovane optužbe na račun Rusije".


- Mi imamo zajedničke korene, vekovima smo podnosili poteškoće zajedno i borili se rame uz rame za našu slobodu i nezavisnost tokom Drugog svetskog rata - istakao je ruski ministar odbrane.

Šojgu je za italijanski list ispričao da je porodica njegove majke živela u Ukrajini i da je on kršten u crkvici u gradu Stakanovu u ukrajinskoj oblasti Lugansk te da je zbog toga uveren da nikada neće doći do kontrontacije i neprijateljstva između Rusije i Ukrajine.

Šojgu je izrazio uverenje da će zemlje Evropske unije, pre svega članice "normandijske četvorke" (Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina) upotrebiti sav svoj uticaj na ukrajinske vlasti da se nađe mirno rešenje za konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading